Kaarten Print E-mail

ImageBosque de Paz ligt in het dorpje El Limonal, op de westelijke flanken van de Andes bergketen, op weg naar de Stille Oceaan, in de groene vallei van de Mira Rivier. El Limonal, op 62 km ten Noord-Westen van Ibarra, ligt op 1000 meter boven de zeespiegel, met een subtropisch klimaat vrij van malaria. 

Met privé vervoer zal je ongeveer 4 uur rijden om vanuit Quito in El Limonal te komen. Een halfuurtje voorbij Ibarra (20 km), op weg naar Tulcán, zal je over de weg een wit-groen bord zien met de vermelding Salinas. Hier dien je links af te slaan, richting San Lorenzo en Esmeraldas.

Image 

Er is een goede busverbinding vanuit Quito tot El Limonal, met een overstap in Ibarra. Om de tien minuten rijdt een bus vanuit Quito naar Ibarra van 5 ´s morgens tot middernacht (prijs: US$ 2,5). Vanuit het busstation in Ibarra vertrekken om het uur bussen van 5 verschillende transport cooperativas. De rit van Ibarra naar El Limonal zal ongeveer 1,5 uur duren en kost US$ 1,30. Vergewis je ervan dat je inderdaad in El Limonal uitstapt. De chauffeurs vergeten nogal eens te melden. De laatste bus verlaat het busstation om 7 uur. Als je die niet zou halen, raden we een overnachting aan in Hotel Imbabura of Hotel El Ejecutivo.

Image 

Nota:

  1. Een aantal kaarten en reisgidsen vermelden La Carolina, Guadalupe of Guallupe en niet El Limonal. Vergewis je ervan in El Limonal af te stappen, vraag de medepassagiers in de bus op tijd te melden wanneer je eruit moet. Eenmaal uitgestapt zal je borden zien die je naar Bosque de Paz leiden, ongeveer 300 meter achter het dorp, de heuvel op. Als je erg veel bagage meezeult, kan je die toevertrouwen aan Don Nestor Vela, die vlak tegenover de bushalte woont. Voor US$ 0,25 zal hij op je spullen passen tot iemand van Bosque de Paz je koffers komt ophalen. Als Nestor er niet is, vraag dan Bolivar Lopez aan de overkant op je spullen te letten.

  2. Om naar Bosque de Paz te reizen kan je ook het toeristen treintje nemen dat tot het stationnetje van Salinas rijdt. Daarna ga je met de bus verder richting Lita of San Lorenzo. Afstappen in El Limonal en de aanwijzingen volgen.