Bed & Breakfast Print E-mail

Een verblijf in Bosque de Paz biedt je een unieke blik op het landelijke Ecuador en zijn wonderlijke biodiversiteit.


Sedert 2004 hebben Piet en Olda een Bed & Breakfast opgetrokken midden in de Botanische Tuin. Het gastenhuis, een robuust gebouw uit rivierstenen en hout, heeft een aantal ruime kamers met privé badkamer. Elke kamer heeft een zonnig balkon met hangmatten, ideaal om te lezen en uit te rusten.

In de gemeenschappelijke ruimte biedt Olda heerlijke maaltijden aan. Ze is een uitstekende kok die haar gerechten samenstelt uit lokale ingrediënten zoals banaan, aardnoot, cocos, maniok en maïs. Het ontbijt is een festijn van fruitsap, fruitsla, zelfgebakken brood, jam van fruit uit eigen tuin en kaasjes van de buurman. Olda is niet alleen geïnteresseerd om nieuwe recepten uit te wisselen, op vraag zal ze de bezoekers ook de Salsa en Merengue stappen aanleren.

ruime gastenkamerseen heerlijk ontbijt

Op verzoek kan Piet ook een korte conferentie geven over Ecologische Restuaratie.

Er is een slaapzaal voor rugzaktoeristen die tevreden zijn met wat minder luxe.

Een wandelpad leidt de bezoekers door de Botanische Tuin en naar de Guallupe rivier. Piet of één van de assitenten leiden deze wandeling en geven uitvoerig uitleg over de betekenis van Ecologisch Herstel in de praktijk.

Paarden kunnen gehuurd worden om dagtrips te maken in de heuvels foto

Bosque de Paz biedt ook een pittoreske kampeerplek bij de rivier, van schaduw voorzien door bananenbomen en kokospalmen. De Guallupe rivier of het zwembadje zorgt voor verfrissing.

een verfrissend zwembadje 

   
Dit gebied is vrij van malaria en er heerst een gemiddelde temperatuur van 22º Celsius

kamer met balkonnetje en zicht op de valleiPrijzen in US$: 

Bed and Breakfast:  18 US$ (p.p) (ontbijt inbegrepen)

Slaapzaal: 13 US$ (p.p) (ontbijt inbegrepen)

 

Maaltijden (ook vegetarisch): 5,5 US$ (p.p)

Ontbijt: 2,5 US$ (p.p)

Huur van een paard per dag: 12 US$

Gids per dag: 12 US$

Voor reservaties vanuit Europa, bel rechtsreeks: 00 593 (0)6 3016 606 (best tussen 6 en 7 am of na 7 pm) of e-mail.

Opmerking: Bosque de Paz bevindt zich in een landelijk gebied, in een uithoek van Ecuador. De telefoonverbindingen zijn niet van goede kwaliteit, soms is er helemaal geen telefoon en er is al helemaal geen internet verbinding. Om de email op te halen dienen we naar Ibarra te reizen. Gelieve dus wat geduld te hebben